Reacties

…. Kortom, dit boek is voor de onervaren hulpverlener aan hoogbegaafden een must om te lezen. Het is een schat aan informatie die een goede basis legt om mee aan de slag te gaan en te vertalen in het dagelijks werk, het puntje van een complexe ijsberg.
Voor de ervaren hulpverlener aan hoogbegaafden is het boek herkenbaar, verfrissend, positief, met praktische en leuke tips, wat zal leiden tot een glimlach.
Lees de volledige recensie op: Landelijke kennisnetwerk psychiatrie en hoogbegaafdheid

Net uitgekomen en gelijk gelezen! Rianne van de Ven schreef dit boek voor mensen die werken met of voor hoogbegaafde volwassenen zoals bijvoorbeeld therapeuten, bedrijfsartsen en HR-adviseurs, maar als je ‘gewoon’ geïnteresseerd bent in breindiversiteit of zelf die hoogbegaafde volwassene bent is het ook fijn leesvoer. Het boek is ‘to the point’ maar geeft genoeg tips voor verdere verdieping.
Cathelijne, Adviseur Organisatieontwikkeling

Persoonlijk leiderschap is vaak moeilijk voor HB-en, zeker wanneer ze pas laat de HB ontdekt hebben. Het volgen van oude patronen is immers veiliger. Maar, daardoor blijft het persoonlijke potentieel aan KernTalenten vaak onbenut. Ik ben dan ook heel blij met deze prachtige kruisbestuiving tussen hoogbegaafdheid en zelfsturing.
Sonia Van Mileghem, ME-MYSELF-AND-I.be

Absolute leestip! Met veel goesting gelezen, met verschillende petten op: die van hoogbegaafde, die van KernTalentenanalist, die van ondernemer, die van werknemer, die van begeleider van hoogbegaafden en die van partner en last, but certainly not least: moeder van twee hoogbegaafde pubers. Rianne van de Ven heeft zeer helder en duidelijk geschreven met veel herkenning voor mij op alle fronten, maar ook met nieuwe kennis die ik nog niet eerder was tegengekomen. Een zeer relevante en waardevolle toevoeging voor mijn bibliotheek, maar ook voor (loopbaan)begeleiders, therapeuten, coaches, HR- en arbeidsdeskundigen, leerkrachten (VO/HBO/WO)… enz van hoogbegaafden.
Jacqueline Schepers-Huijben, Achter de spiegel

Wat staat er veel expertise en ervaring in dit boek beschreven. Rianne neemt je mee langs diverse (wetenschappelijke) disciplines die als basis onder haar trajecten liggen. Voor mij als ervaren coach zitten er zowel nieuwe dingen in (o.a. mozartstijl, genderidentiteit, pragmatisch communicatiemodel) als “prachtige punten op de i” die ik meteen ben gaan toepassen in mijn trajecten. Voor professionals die weinig tot geen ervaring hebben met het begeleiden van hoogbegaafde volwassenen is het boek ook een aanrader. Er wordt een mooi framework neergezet waarlangs je je eigen trajecten kan gaan opbouwen. En last but not least voor de hoogbegaafde zelf is het boek ook een aanrader.
Marianne Geersing, loopbaancoach & stress en burn-out coach ook voor hoogbegaafden

Eindelijk weer eens een boek waar mijn leerhonger maximaal van aan gaat staan. 🤩 (Privé en beroepsmatig). Aanrader voor wie met -vermoedelijk- hoogbegaafden werkt. Met HSP kennis alleen (en een hulpvraag daarin) kom je er dan namelijk meestal niet.
Maaike Kruijsen, HSP coach Maaike

Ik heb dit boek net binnen en ik word heel blij van de eerste scan van lezen die ik doe. Tja, probeer weer een boek binnen een half uur uit te lezen 😂 @Rianne van de Ven: fantastisch neergezet boek. Ik ga eens nadenken hoe we dit in een opleiding op kunnen nemen voor cursisten als ‘must read’ 🙏🏻
Sonja Morbé, WijsSein

Ben heel blij met jouw boek! En het zo eens met het verschil tussen hoogsensitief en hooggevoelig. 😉 Dankjewel dat je je kennis deelt.
Esther Kaastra, HSP en Werk