Over Rianne

Rianne van de Ven (1971) is coach voor hoogbegaafde volwassenen, spreker, trainer en onderzoeker. Ze is één van de pioniers op het gebied van kennis verzamelen over hoogbegaafdheid bij volwassenen en mede-auteur van de bestseller Hoogbegaafde volwassenen. Zet je gaven intelligent en positief in.

Ze ontdekte haar hoogbegaafdheid zelf pas op 33-jarige leeftijd en dat leidde tot een intensief proces om dit in haar zelfbeeld te integreren. In 2007 volgde ze de Leergang voor Professionals bij de School voor Coaching en startte daarna haar praktijk voor hoogbegaafde volwassenen. Eerst parttime naast haar dienstverband bij een grote Nederlandse bank en vanaf 2016 in volledig zelfstandig ondernemerschap.

In 2008 werd ze lid van de vereniging Mensa Nederland (NL5774) en vervulde daar verschillende vrijwilligersfuncties. Op dit moment is ze nog actief als testassistent en neemt zij frequent de Mensa Toelatingstest af in Nijmegen.

Van 2013 tot en met 2020 was ze voorzitter van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV). Ze gaf en geeft nationaal en internationaal vele lezingen, cursussen en trainingen over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Ze deed onderzoek naar de relatie tussen hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit in samenwerking met prof. dr. Elke van Hoof aan de Vrije Universiteit Brussel en volgde daar ook de opleiding tot HSP Professional. In 2013 volgde ze bij Danielle Krekels en Frans Corten de opleiding tot KernTalenten-analist. In 2014 voltooide ze de opleiding tot ECHA Specialist in Gifted Education aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

In 2020 splitste ze haar eenmanszaak op in meerdere bedrijven. Naast het bedrijf waar vanuit ze haar coaching en trainingsactiviteiten onderneemt, richtte ze de social enterprise Hoogbegaafd in Bedrijf op. Met een team van 18 coaches verzorgt zij daar re-integratiedienstverlening, ook voor klanten van het UWV, loopbaancoaching, trainingen en advies voor en over hoogbegaafden in relatie tot werk.

In 2021, het jaar waarin zij 50 werd, bracht ze het boek Hoogbegaafd in Praktijk. Het versterken van persoonlijk leiderschap bij hoogbegaafde volwassenen uit. Hierin bundelt ze haar jaren van ervaring in het begeleiden van hoogbegaafde volwassenen.

Zie ook:

https://www.riannevdven.nl
https://www.hoogbegaafdinbedrijf.nl
https://www.hb-ambassade.nl